Kategóriák
Egészséges táplálkozás

Hogyan főzz egészségesen a konyhapénzből?

Hogyan főzz egészségesen a konyhapénzből? Sokan azt mondják, hogy azért nem étkeznek egészségesebben, mert nincs elég pénzük az egészséges élelmiszerekre,  nem tudják megvásárolni az ilyen-olyan mentes termékeket, és a bio árukhoz sem jutnak hozzá.

Pedig létezik megoldás arra, hogy egészséges, mégis pénztárcabarát konyhát vigyünk. A témát több blogbejegyzésben érintettem már, ma egy újdonságot hoztam. Nézd meg a videót!

Az átiratot a videó alatt találod.

 Lehet egészségesen főzni a konyhapénzből?

Egészséges étrend költségtakarékosan – lehetséges egyáltalán?

Naponta nagyon sok levelet kapok, és az egyik legtöbbször előforduló téma, hogy az egészséges táplálkozás drága.

Sokan ezt jelölik meg az egyik legnagyobb problémának, amiért nem étkeznek egészségesen, amiért nem engedhetik meg maguknak az egészséges élelmiszereket.

Én cáfolom ezt. Természetesen élelmiszerre (is) el lehetne költeni a világ összes pénzét, mégis azt vallom, hogy pénztárcabarát módja is van az egészséges táplálkozásnak.

Egy tévhit

Talán ott van a kutya elásva, hogy sokan azt hiszik, az egészséges táplálkozáshoz muszáj megvásárolniuk a drága, különböző egészségtelennek nyilvánított alapanyagot helyettesítő termékeket.

Való igaz, hogy ha például a gluténmentes étkezést ilyen késztermékekkel próbáljuk megoldani, vagy a tejmentes táplálkozásban boltban kapható dobozos növényi tejeket akarunk vásárolni, akkor azt tapasztaljuk, hogy bizony jóval drágábbak ezek a speciális élelmiszerek, mint hagyományos formában.

Mi lehet akkor a megoldás?

Hogyan lehet tápláló, ízletes, egészséges konyhát vinni átlagos fizetésből? Megmutatom, én hogy csinálom!

Készítettem egy letölthető étrendet, amely

– garantáltan csak olyan egészséges, ízletes és tápláló fogásokat tartalmaz, amelyekhez

– semmilyen extra, különleges, nehezen beszerezhető hozzávaló nem szükséges, és ráadásul

– átlagos fizetésből is megengedheted magadnak.

A részletekért kattints a linkre! Költségtakarékos egészséges nyári étrend

Mi nincs a költségtakarékos egészséges étrendben?

Nem favorizálja a bio-t

Az, hogy egészségesen főzöl, nem jelenti azt, hogy minden alapanyagodnak bio-nak kell lennie. Sok településen nem is lehet hozzájutni bio zöldségekhez, gyümölcsökhöz, vagy ha mégis, akkor bizony valóban drágábban.

A bio-nem bio kérdésről is leírtam már a véleményem, ami segíthet a vásárlásnál a döntésben. Olvasd el a Muszáj bio-nak lennie? című cikket is!

Nem egzotikus hozzávalókat ajánl

Az, hogy egészségesen főzöl, nem jelenti azt, hogy extra drága, külföldről behozott, ismeretlen, és valljuk be, néha ehetetlen divat-élelmiszerekre kell költened.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hihetetlen bőségben teremnek nálunk is szuperélelmiszerek, amelyekre az egészséges főzést alapozhatod.

Csak kevesen hiszik el a hétköznapinak tartott alapanyagokról, hogy bizony, jóval egészségesebbek, mint éppen felkapott egzotikus társaik.

Ha nem hiszel nekem, nézd meg Szabó Adrienn: Magyar szuperfood című könyvét!

Külön ajánlás neked és a családnak

Az az egyik legnagyobb probléma, hogy az úgynevezett egészséges étrendek legtöbbször fogyókúrázó, vagy diétázó számára készülnek. Így annak, akinek a családtagok közül nem ez a célja, nem vesz részt a „projektben”, hanem előszeretettel fanyalog az egyes fogásokon.

Lehet, hogy te is jártál már úgy, hogy külön kellett főznöd  a családnak a megszokott fogásokat, miközben te az unalmas grillezett csirkemell-főtt rizs-saláta kombináción sanyarogtál, kiéhezve szimatolva az étkezőasztal mellett.

A Költségtakarékos egészséges nyári étrenddel az egész család számára megoldod a Mi legyen a reggeli-ebéd-vacsora? örökös problémáját?

Aki rendszeresen olvassa a blogomat, az tudja, hogy az egyik célom, hogy bebizonyítsam: az egészséges táplálkozás nem lemondásokkal teli rögös út, hanem bárki számára élvezettel megvalósítható.

Ezért úgy döntöttem, hogy a Költségtakarékos egészséges nyári étrendet mindenki számára elérhetővé teszem. Remélem, te is örülni fogsz annak, amit kitaláltam. A részletekért kattints a linkre!

♥♥♥

Ha úgy gondolod, hogy ez a cikk értékes az egészséged és a vitalitásod szempontjából, segítsd azt terjeszteni, megosztva másokkal. Kattints a közösségi média gombokra!

Fontos számomra a véleményed, ezért bátran írj hozzászólást!

mariann-square

Dr. Németh Mariann
Életmód-navigátor,
funkcionális táplálkozási mentor, coach

Csatlakozz hozzám a Facebook-on, az Instagram-on, a Pinterest-en a YouTube-on is!

Nézd meg, milyen programokkal tudok segíteni!

Fotó: Canva

 

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük