ÉLETMÓD-NAVIGÁTOR

IRÁNYMUTATÁS EGY JOBB ÉLETMINŐSÉGÉRT

Dr. Németh Mariann


Szenvedélyem a tudatos életmód, és az egészséges táplálkozás.

 

El szeretném érni, hogy az egészséget, és a testi-lelki jóllétet minél többen prioritásukká tegyék, hiszen csak akkor tudjuk jól viselni a családdal és a munkával járó felelősséget, ha a lehető legjobban érezzük magunkat a bőrünkben.


Bemutatkozom....

play

Képzeld el, hogy egészségesebbnek, ragyogóbbnak és szexinek érzed magad! Nem kell sok idő ahhoz, hogy ez valóban így legyen!


Abban hiszek, hogy bárki másnál jobban tudjuk, mi működik számunkra, és mindannyian képesek vagyunk megteremteni azt, amire vágyunk.Mit kapsz tőlem?


 • Az egymásnak ellentmondó életmód-tanácsok újszerű megvilágításba helyezésével, az életünket jobbá tevő apró változtatásokkal, az egyszerű, mindennapi megoldások kidolgozásával foglalkozom.
 • A blogban olyan írásokat találsz, amelyek a jóllét holisztikus megközelítésének megfelelően a táplálkozásról, kapcsolatokról, munkáról, otthonról, szabadidőről, pénzügyekről, spiritualitásról szólnak, hasznos információkat, tippeket, trükköket tartalmaznak.
 • Programjaimmal, online tanfolyamaimmal, kiadványaimmal olyan étkezési és életmódbeli szokások kialakítására inspirállak, amelyek segítségével elérheted az ideális testsúlyodat, növelheted energiaszintedet, megszüntetheted az egészségtelen ételek utáni sóvárgásodat; nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá és eredményesebbé válhatsz.
 • Célom, hogy jobb legyen az életed, és kiteljesítsd a lehetőségeidet.
 • Segítek harmóniát teremteni a hétköznapjaidban, támogatlak céljaid megvalósításában, abban, hogy merj változtatni. Mert bármilyen is most az életed, lehet jobb, lehet másképp!
 • Én is átmentem mindazon, amin Te: számtalan egészségügyi problémával küzdöttem, pocsékul éreztem magam, rosszul néztem ki, és reménytelennek láttam a helyzetem.
 • Ha nekem sikerült változtatni, neked is menni fog!

Veled leszek lépésről lépésre, és együtt alakítjuk ki a számodra ideális életet!


Hogyan?

 • Azonnal alkalmazható, gyakorlatias megoldásokkal támogatlak;
 • Komplex, teljes körű megvalósító programokat kínálok;
 • Egyénre szabott, rendszer szemléletű javaslatokkal inspirállak;
 • Sallangoktól és ellentmondásoktól mentes tanácsokat adok;
 • Mindezt szórakoztató és könnyen érthető módon teszem.


Alapértékeim

 • Hiszem, hogy felelősséggel tartozunk önmagunkért, és az egészségünkért, az életünkért;
 • Nagyra tartom a kis változtatások mindent elsöprő erejét;
 • Tudom, hogy soha nincs késő változtatni annak érdekében, hogy olyan életet éljünk, amilyet szeretnénk;
 • A megoldásaimat élesben tesztelem, ezért hiteles forrásként bízhatsz bennem;
 • Nem csak prédikálom a vizet, úgy is élek, ahogyan szeretnék.Tarts velem, ha

 • eleged van az egészséges táplálkozás- és életmód téma ellentmondásos információiból;
 • évek óta elkeseredetten próbálsz ki minden "tuti" tippet, amellyel lefogyhatsz, egészségesebb lehetsz, jobban érezheted magad ...
 • készen állsz a változásra, és hajlandó is vagy tenni érte;
 • nyitott vagy az új ismeretekre, és a megszokottól eltérő módszerek kipróbálására;
 • egyszerű, gyakorlatias, könnyen megvalósítható tippekre vágysz;
 • elégedetlen vagy az életeddel, túlterheltnek érzed magad, állandó időhiánnyal küzdesz és rosszul érzed magad a bőrödben;
 • szeretnél kiteljesedni, fantasztikusan érezni magad, és ragyogni, ragyogni, ragyogni!


Jobb lehet az életed – praktikus, gyakorlatias, egyszerű lépésekkel!


Olvasd el személyes történetemet! 

Hosszú ideig küzdöttem az életemet megkeserítő egészségi problémákkal.


Fájdalmas próbálkozások


Az emésztésemmel már gyerekkoromtól kezdve gondom volt, később nőgyógyászati problémáim miatt több műtéti beavatkozásra is sor került, míg hosszú évek után végre egy “alternatív” nőgyógyász megállapította, hogy endometriózis áll a panaszaim hátterében. Ezzel “természetesen” nálam is együtt jártak a cukoranyagcsere-zavarok és a pajzsmirigy-problémák is. A diagnózis felállításáig azonban hosszú és keserves út vezetett. Én csak azt éreztem, hogy nem vagyok jól, és évről évre egyre nagyobb erőfeszítés a puszta létezés is.


A táplálkozás mindig érdekelt. Tudtam, hogy óriási jelentősége van a jóllétünk szempontjából annak, hogy miként táplálkozunk, ezért az egészségi problémáim megoldását a táplálkozás és az életmód oldaláról közelítettem meg. Már mielőtt diagnosztizálták volna a betegségeimet, kipróbáltam egy sor étkezési irányzatot, amiről úgy éreztem, segíthet abban, hogy jobban érezzem magam. A kilencvenes években voltam testkontrollos, később egy évig vegán, három évig vegetáriánus, majd nyersevő, paleoztam, étkeztem mindenmentesen, vércsoport diétáztam, genetikai étrendre váltottam, és mivel szinte valamennyi étkezési irányzatba beleástam magam, innen-onnan csipegetve kiszedegettem mindazt, ami kísérleti alapon hozzájárult a fizikai – és ennek hatására a mentális jóllétemhez.


Sajnos az egészségi problémáimat ezek a próbálkozások nem szüntették meg – sőt, volt, amit felerősítettek -, de rájöttem, hogy hatalmas a különbség, ha tudatosan odafigyelek magamra, a testem jelzéseire, és csak olyasmit fogyasztok, ami jót tesz nekem, és mellőzöm, amitől gyengébbnek érzem magam.


Az évek során szenvedélyemmé vált a tudatos  életmód, a táplálkozás, időgazdálkodás, hatékonyság – mindaz, amivel könnyebb, de eredményesebb lehet az élet.


Rengeteget tanultam, tanulok a témában. Folyamatosan egyetemeken, főiskolákon, tanfolyamokon, előadásokon, workshopokon képzem magam, és a jó ég tudja, mennyi könyvet olvastam már el eddig is. Megismertem és elsajátítottam a funkcionális medicina és táplálkozás tanításait, amely nem a tünetek szintjén szünteti meg az egészségi problémákat, hanem azok okaitól kezdve állítja helyre a szervezet működésének egyensúlyát.

Munka és hobbi találkozása


A munkám kitűnően megalapozza az egészséges életmóddal, egészséges táplálkozással kapcsolatos tanulmányaimat, mert ügyvédként, biztosítási szakjogászként közlekedési balesetek és orvosi műhibák károsultjainak képviseletét látom el a biztosítótársaságok előtt.


Ahhoz, hogy eredményesen képviseljem az ügyfeleimet, alaposan ismernem kell az anatómiát. Szervezetünk működésének alapos ismerete a kárigények összeállításánál, az orvosszakértői vélemények kiértékelésénél, a fellebbezések kidolgozásánál elengedhetetlen. 


Az elmúlt évtizedekben több ezer orvosi iratot, szakvéleményt, laborleletet értelmezve mind egyértelműbbé váltak számomra az egyes szervrendszerek összefüggései, a gyógyszerek hatásai, kockázatai.


Hogy kézben tudjam tartani az életemet, szisztematikusan kutattam a titkokat a tudatos életmód valamennyi ágában.  Nagyon gyakorlatias vagyok és mindig a természetes módszerek híve voltam, ezért a különböző tippek, ötletek, praktikák kipróbálásával teszteltem ismereteim működőképességét.


Mindennek az lett a következménye, hogy nagyon mélyen megismertem az életmód és táplálkozás témát. Ahogy egyre bővült a tudásom, jogász lévén analitikus aggyal könnyen rábukkantam a táplálkozási tanácsok közötti ellentmondásokra.

Értékes felismerések


Most már tudom, hogy mindenki számára mást jelent az optimális étrend, és tisztában kell lennünk azzal, hogy mitől működik jól a szervezetünk, és mitől lesz beteg. 


Azt is figyelembe kell vennünk, hogy milyen egészségi problémáink vannak, milyen egyensúlytalanságokat kell helyrehoznunk.


Hiába a legjobbnak kikiáltott diéta, ha nem “illik” hozzánk, vagy éppen az egészségi problémáink ellenében hat, nem fog jót tenni nekünk, nem várhatunk tőle hosszú távon is eredményeket.


Kialakítottam egy rendszert, amelynek segítségével teljesen személyre tudtam szabni a táplálkozásomat. Ez azt jelenti, hogy, az étkezéseim során figyelembe tudom venni a szervezetem működésének sajátosságait. Most már tudom, hogy mitől változik a testsúlyom, mitől vagyok energikus, vagy éppen levert. Ismerem azokat az egészségügyi kockázatokat, amikre figyelnem kell, ha nem akarom, hogy a tüneteim újra előjöjjenek.

Gyógyulás


A rengeteg tanulásnak és a kitartásnak ugyanis meglett az eredménye: mára teljesen egészséges vagyok! Az évek során kialakult betegségeimnek nem a tüneteit, hanem az okait szüntettem meg. Az endometriózisom, és vele a menstruációs problémáim megszűntek, a pajzsmirigy-működésem helyreállt, az emésztési problémák, cukoranyagcsere-zavarok is a múlté lettek. Korábban nem hittem volna, hogy annyira energikus és derűlátó leszek, mint most.


Különösen fontosnak tartom, hogy ehhez nem kellett fájdalmas orvosi kezeléseknek alávetni magam, nem szedtem drága gyógyszereket, és nem kellett külön főzőcskéznem magamnak.

Nagy hangsúlyt helyezek ugyanis az egyszerű, hétköznapi és praktikus megoldásokra. Továbbra is sokat dolgozom, és családom is van. Nagyon figyelek arra, hogy ne kelljen külön főzni.

Annak ellenére, hogy mindenki számára más az optimális táplálkozás, sikerült megtalálni azt a közös mátrixot, amelynek segítségével nem raboskodom a konyhában, mégis mindannyiunk megtalálja a kedvére való fogásokat.


Az ismereteim segítségével átalakítottam az étkezési szokásainkat – amiből természetesen a férjem és a gyermekeim is jócskán profitálnak.

Te is gyere velem!


A táplálkozásra és a testi-lelki harmóniára összpontosítva visszanyertem az erőmet, amellyel meghoztam azt a döntést, hogy megosztom tudásomat. Segítek azoknak, akiket elbizonytalanít a zaj, ami az egészséges életmód körül dübörög. Úgy érzem, van értelme annak, amit csinálok, és ez másoknak is hasznos. 


Azt akarom, hogy minél többen megtapasztalják, hogy igenis minden különösebb hókusz-pókusz nélkül vissza lehet nyerni az egészséget, hogy a tudatos életmód és táplálkozás nem egyenlő a nélkülözésekkel és lemondásokkal.
Neked is csak egy életed van! Tegyél érte! Tarts velem!


Ha szeretnéd a segítségemet kérni, kérdésed van, vagy csak üzennél nekem, kattints az alábbi gombra!