dr. Németh Mariann

Szia!

Először is köszönöm, hogy megnézed az oldalam.

Dr. Németh Mariann vagyok, életmód-navigátor, funkcionális táplálkozási mentor, egészségcoach.

Szenvedélyem a tudatos életmód és az egészséges táplálkozás. El szeretném érni, hogy az egészséget és a testi-lelki jóllétet minél többen prioritásukká tegyék, hiszen csak akkor tudjuk jól viselni a családdal és a munkával járó felelősséget, ha a lehető legjobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Hiszek abban, hogy

  • felelősséggel tartozunk önmagunkért, az életünkért, az egészségünkért;
  • úgy élhetünk olyan életet, amilyet szeretnénk, ha ezért tenni is hajlandók vagyunk;
  • apró lépésekkel is gyökeresen meg tudjuk változtatni magunk körül azt, ami nem működik, vagy rossz hatással van ránk.

Az oldalon cikkeket, hasznos információkat, online programokat találsz, amelyekkel az a célom, hogy jobb legyen az életed, kiteljesítsd lehetőségeidet, boldogabbá, hatékonyabbá, eredményesebbé válj.

Az egymásnak ellentmondó életmód-tanácsok újszerű megvilágításba helyezésével, az életünket jobbá tevő apró változtatásokkal, az egyszerű, mindennapi megoldások kidolgozásával foglalkozom.

Önmegvalósításról, családról, munkáról, időgazdálkodásról, stressz-kezelésről, egészséges táplálkozásról, életmódról,  kikapcsolódásról írok és  mindarról, ami teljessé teszi az életet.

Online programjaimmal, kiadványaimmal, könyveimmel segítek harmóniát teremteni a hétköznapjaidban, támogatlak céljaid megvalósításában, abban, hogy merj változtatni. Mert bármilyen is most az életed, lehet jobb, lehet másképp!

Jobb lehet az életed – praktikus, gyakorlatias, egyszerű lépésekkel!

Személyes történetem:

Hosszú ideig küzdöttem az életemet megkeserítő egészségi problémákkal.

Az emésztésemmel már gyerekkoromtól kezdve gondom volt, később nőgyógyászati problémáim miatt több műtéti beavatkozásra is sor került, míg hosszú évek után végre egy “alternatív” nőgyógyász megállapította, hogy endometriózis áll a panaszaim hátterében. Ezzel “természetesen” nálam is együtt jártak a cukoranyagcsere-zavarok és a pajzsmirigy-problémák is. A diagnózis felállításáig azonban hosszú és keserves út vezetett. Én csak azt éreztem, hogy nem vagyok jól, és évről évre egyre nagyobb erőfeszítés a puszta létezés is.

A munkám is nagyon megviselt érzelmileg. Az elmúlt két évtizedben biztosítási szakjogászként orvosi műhibák során és közlekedési balesetekben megsérült emberek jogi képviseletét láttam el a biztosítótársaságok előtt. Minden napomat más emberek tragédiáival töltöttem.

Ahhoz, hogy eredményesen képviseljem az ügyfeleimet, alaposan bele kellett ásni magam az anatómiai, élettani ismeretekbe. Nem csak a mozgásszervi, hanem az egyéb betegségeket is tanulmányoztam, szervezetünk működését részletekbe menő alapossággal kellett ismernem, hiszen a kárigények összeállításánál, az orvosszakértői vélemények kiértékelésénél, a fellebbezések kidolgozásánál ez elengedhetetlen volt.

A nehézsége mellett rengeteget köszönhetek ennek a munkának és az ügyfeleimnek, hiszen látva az emberi lét törékenységét, nem csak azt tanultam meg, hogy az egyetlen életem megéri mindazt az erőfeszítést, amitől igazán jól érezhetem magam, hanem a több ezer orvosi iratot, szakvéleményt, laborleletet értelmezve mind egyértelműbbé váltak számomra az egyes szervrendszerek összefüggései, a gyógyszerek hatásai, kockázatai.

Közben egyre súlyosbodtak az egészségi problémáim. Hogy kézben tudjam tartani az életemet, szisztematikusan kutattam a titkokat a tudatos életmód valamennyi ágában.  Nagyon gyakorlatias vagyok és mindig a természetes módszerek híve voltam, ezért a különböző tippek, ötletek, praktikák kipróbálásával teszteltem ismereteim működőképességét.

A táplálkozás mindig érdekelt. Tudtam, hogy óriási jelentősége van a jóllétünk szempontjából annak, hogy miként táplálkozunk, ezért az egészségi problémáim megoldását a táplálkozás és az életmód oldaláról közelítettem meg. Már mielőtt diagnosztizálták volna a betegségeimet, kipróbáltam egy sor étkezési irányzatot, amiről úgy éreztem, segíthet abban, hogy jobban érezzem magam. A kilencvenes években voltam testkontrollos, később egy évig vegán, három évig vegetáriánus, majd nyersevő, paleoztam, étkeztem mindenmentesen, vércsoport diétáztam, genetikai étrendre váltottam, és mivel szinte valamennyi étkezési irányzatba beleástam magam, innen-onnan csipegetve kiszedegettem mindazt, ami kísérleti alapon hozzájárult a fizikai – és ennek hatására a mentális jóllétemhez.

Sajnos az egészségi problémáimat ezek a próbálkozások nem szüntették meg – sőt, volt, amit felerősítettek -, de rájöttem, hogy hatalmas a különbség, ha tudatosan odafigyelek magamra, a testem jelzéseire, és csak olyasmit fogyasztok, ami jót tesz nekem, és mellőzöm, amitől gyengébbnek érzem magam.

Az évek során szenvedélyemmé vált a tudatos  életmód, a táplálkozás, időgazdálkodás, hatékonyság – mindaz, amivel könnyebb, de eredményesebb lehet az élet.

Rengeteget tanultam, tanulok. Folyamatosan egyetemeken, főiskolákon, tanfolyamokon, előadásokon, workshopokon képzem magam, és a jó ég tudja, mennyi könyvet olvastam már el eddig is. Megismertem és elsajátítottam a funkcionális medicina és táplálkozás tanításait, amely nem a tünetek szintjén szünteti meg az egészségi problémákat, hanem azok okaitól kezdve állítja helyre a szervezet működésének egyensúlyát.

Mindennek az lett a következménye, hogy nagyon mélyen megismertem az életmód és táplálkozás témát. Ahogy egyre bővült a tudásom, jogász lévén analitikus aggyal könnyen rábukkantam a táplálkozási tanácsok közötti ellentmondásokra.

Most már tudom, hogy mindenki számára mást jelent az optimális étrend, és tisztában kell lennünk azzal, hogy mitől működik jól a szervezetünk, és mitől lesz beteg. 

Azt is figyelembe kell vennünk, hogy milyen egészségi problémáink vannak, milyen egyensúlytalanságokat kell helyrehoznunk.

Hiába a legjobbnak kikiáltott diéta, ha nem “illik” hozzánk, vagy éppen az egészségi problémáink ellenében hat, nem fog jót tenni nekünk, nem várhatunk tőle hosszú távon is eredményeket.

Kialakítottam egy rendszert, amelynek segítségével teljesen személyre tudtam szabni a táplálkozásomat. Ez azt jelenti, hogy, az étkezéseim során figyelembe tudom venni a szervezetem működésének sajátosságait. Most már tudom, hogy mitől változik a testsúlyom, mitől vagyok energikus, vagy éppen levert. Ismerem azokat az egészségügyi kockázatokat, amikre figyelnem kell, ha nem akarom, hogy a tüneteim újra előjöjjenek.

Ugyanis a rengeteg tanulásnak és a kitartásnak meglett az eredménye: mára teljesen egészséges vagyok! Az évek során kialakult betegségeimnek nem a tüneteit, hanem az okait szüntettem meg. Az endometriózisom, és vele a menstruációs problémáim megszűntek, a pajzsmirigy-működésem helyreállt, az emésztési problémák, cukoranyagcsere-zavarok is a múlté lettek. Korábban nem hittem volna, hogy annyira energikus és derűlátó leszek, mint most.

Különösen fontosnak tartom, hogy ehhez nem kellett fájdalmas orvosi kezeléseknek alávetni magam, nem szedtem drága gyógyszereket, és nem kellett külön főzőcskéznem magamnak.

Nagy hangsúlyt helyezek ugyanis az egyszerű, hétköznapi és praktikus megoldásokra. Továbbra is sokat dolgozom, és családom is van. Nagyon figyelek arra, hogy ne kelljen külön főzni.

Annak ellenére, hogy mindenki számára más az optimális táplálkozás, sikerült megtalálni azt a közös mátrixot, amelynek segítségével nem raboskodom a konyhában, mégis mindannyiunk megtalálja a kedvére való fogásokat.

Az ismereteim segítségével átalakítottam az étkezési szokásainkat – amiből természetesen a férjem és a gyermekeim is jócskán profitálnak.

A táplálkozásra és a testi-lelki harmóniára összpontosítva visszanyertem az erőmet, amellyel meghoztam azt a döntést, hogy megosztom tudásomat. Segítek azoknak, akiket elbizonytalanít a zaj, ami az egészséges életmód körül dübörög. Úgy érzem, van értelme annak, amit csinálok, és ez másoknak is hasznos. Azt akarom, hogy minél többen megtapasztalják, hogy igenis minden különösebb hókusz-pókusz nélkül vissza lehet nyerni az egészséget, hogy a tudatos életmód és táplálkozás nem egyenlő a nélkülözésekkel és lemondásokkal. 

Az elmúlt néhány év eredményei igazolják, hogy jó úton járok.

Először megírtam a Közlekedési balesetek kárrendezése című könyvet, amely a laikusoknak segít abban, hogy eredményesen érvényesítsék a kártérítési igényeiket a biztosítótársaságok előtt, majd létrehoztam ezt a weboldalt, amely segítségével arra inspirállak Téged is, hogy saját, személyre szabott módszerekkel törődj a testeddel, lelkeddel, elméddel, hogy minden élethelyzetben a lehető legjobb formádat  hozhasd.

Újabb könyvem a Táplálkozás-navigátor,  amelyben független, elfogulatlan módon ismertetem azokat a tényezőket, amelyek valóban hozzájárulnak ahhoz, hogy kirobbanó formába kerülhess, a tested egészséges, erős és a lehető legmutatósabb lehessen – és mindezt egyszerű, praktikus, könnyen kivitelezhető módszerekkel érhesd el.

Terveztem egy határidőnaplót, a Special Plannert, amellyel a zsúfolt hétköznapok kézbentartása lesz könnyebb.

Online tanfolyamok keretében több megvalósító programban vehetsz részt, amelyekben minden eszközt és támogatást megkapsz, hogy megkezdhesd az utat az egészségesebb életmód eléréséhez.

Olvasd a blogomat, amelyben hétről hétre hasznos információt kapsz tőlem az életed jobbá tételéhez.

Találkozhatsz velem a Facebook-on és az Instagramon is.

Neked is csak egy életed van! Tegyél érte! Tarts velem!

Ha szeretnéd a segítségemet kérni, kérdésed van, vagy csak üzennél nekem, használd ezt az űrlapot!

Kérlek, hogy olyan e-mail címet adj meg, amit rendszeresen használsz, hogy biztosan fel tudjam venni veled a kapcsolatot!