ÉLETMÓD-NAVIGÁTOR

IRÁNYMUTATÁS EGY JOBB ÉLETMINŐSÉGÉRT

Vélemények


Olvasd el, mint mondanak mások!

Rólam írták

"Mariann a mai embert érintő étkezési problémákkal, és megoldásaival foglalkozik, tisztán, érthetően, világosan. Valódi világítótorony a sötétben, kis lépésenként vezet a megoldásig, a célig. Egyszerűen irány mutat. A naponta ránk zúduló információt érthetően, rendszerezve, magyarázva tárja elénk, saját tapasztalatából is merít, ezt teszi még hitelesebbé."

Nagyné Ujvári Anikó
jogi asszisztens


"Egyszerű, élvezetes, olvasmányos, gyakorlatias! “Kézikönyv” azoknak, akik szeretnének megoldást találni egészségügyi problémáikra. A fejezeteket olvasva az jutott eszembe, két pont között a legrövidebb út az egyenes. Szerintem sokan hajlamosak vagyunk ezt az utat meghosszabbítani, mint ahogy én is. Ha korábban kerül ez a könyv a kezembe, sok időt és pénzt megspórolhattam volna magamnak, miközben kerestem a megoldást a saját problémáimra. Ajánlom mindenkinek, aki szeretné minél gyorsabban, egyszerűbben megtalálni ez az utat!"

Pásztorné Molnár Judit
gyógypedagógus


"Köszönöm a pontos és minden kérdésemre kiterjedő válaszodat. Most már egészen biztos vagyok benne, hogy életem legjobb döntése volt részt venni a tanfolyamodon és "megismerkedni" veled. Pedig nem volt egyszerű a döntés. Én alapból idegenkedem az online vásárlástól, mert még ha van is visszafizetési garancia, az ember látatlanban vásárol. Ha termékről van szó, akkor még csak lát egy képet, de egy szolgáltatásnál, tanfolyamnál, hogyan lehet felelősen dönteni? Ma sem tudom erre a pontos választ, de én akkor éreztem, hogy nekem ez kell! A családom óva intett, főleg a fiaim, akik informatikusok mondogatták, hogy lehet ez átverés is, olyan sok ember kínál mindent, aztán végül nem ad semmit. Nekem viszont ott volt az a belső Hang, amelyik azt mondta tedd meg. "Amikor imádkozik az ember, az Istenhez szól, amikor megérzései vannak, akkor az Isten szól hozzá." Ez nem az én gondolatom, de nagyon hiszek benne. Nos én ezért kezdtem el a segítségeddel feltérképezni az emésztésemet, a testem működését és próbáltam átalakítani az étrendünket.

 

Azért meséltem ezt el, mert Te voltál az elmúlt évben az egyetlen étkezéssel foglalkozó szakember, aki a konkrét kérdésemre válaszolt. Jártam néhány kórházban az elmúlt évben és beszéltem néhány dietetikussal, vagy más étkezéssel foglalkozó szakemberrel, de amikor azt kérdeztem, hogy mit, konkrétan MIT egyek, egyik sem válaszolt. Ilyeneket mondtak: ami nem bántja a hasat, ami könnyen emészthető, ami nem túl rostos, ami tartalmaz minden szükséges tápanyagot, stb. Az idegbetegség határára juttattak már ezek a válaszok. Te vagy az első és egyetlen, aki le merte írni egy ételnek a nevét, egy receptet, egy konkrét ajánlást. Hálás vagyok érte!"

Dömötöri Melinda


"Kedves Mariann! Néhány hét óta változtatunk az életmódunkon a Te hatásodra és máris sok sikerélmény ér bennünket. Nagy öröm számomra, hogy a párom is velem tart. Burkoló munkáját a térdei nem igazán viselték jól. Mióta másképp étkezünk leadott 5 kg-ot és már kis mozgást (sétát) is belevittünk az életünkbe. Én 2 kg körül adtam le. Irodai munkát végzek, így több mozgást kell majd beiktatnom. Kicsit néha még gondban vagyok, hogy mit is egyek, de idővel egyre jobban fogok majd tájékozódni, hiszen Te minden segítséget megadsz ehhez.

A hatásodra jól érezzük magunkat, nem éhezünk, sokkal változatosabban táplálkozunk és egy életre szeretnénk kialakítani ezt a formát. Nem lesz nehéz"

Juhász Erika Anna

"Véletlenül találtam rá az oldaladra. Már régóta keresek megoldást a megfelelő táplálkozásra. Az írásaidban fedeztem fel azt az irányt, amit szeretnék megvalósítani az én életemben is. Nagyon köszönöm, hogy megosztod velünk a megszerzett tapasztalataidat és összegyűjtött tudásodat. Megpróbálom elsajátítani a kapott ismeretanyagot, hogy ne kelljen gyógyszereken élnem."

L. Mária


"Érthető módon, ugyanakkor tudományos megalapozottsággal világít rá az emberi működésünk összefüggéseire. Köszönettel tartozom, amiért új szemléletre tanított."

Rózsavölgyi Andrea


"Mariannt azért kerestem fel, mert jó érzésű, precíz és alapos ember, aki pontosan tudja, hogy mit akar. Amihez nyúl, abból a maximális tudást és ismeretet akarja birtokolni, hogy minél jobban segíthesse a hozzá tanácsért fordulókat."

Opauszkiné Kurucz Zsuzsanna"Ámulva olvasom írásaid, nagyon tetszenek. Köszönöm a sok segítséget!"

K. Ildikó

A Táplálkozás-navigátor könyvról írták

"A könyved vásárlását nem bántam meg, le sem tudom tenni. Nagyon jónak tartom a könnyed és lényegretörő összegzéseidet!"

Sz. Krisztina

"Elkezdtem olvasni a könyvet. Ami nagyon tetszik hogy leírja a saját útkeresését, amiben magam is felismerem."

K. Andrea

"Tetszik a könyv, szeretném minden családtagommal elolvastatni. Ilyen jól összeszedve és érthetően tálalva nem tudnám nekik előadni, arról nem is beszélve, hogy így hitelesebbnek érzik. Számomra a legfőbb haszna, hogy most már el tudom hinni, hogy meg tudom csinálni, hogy visszatalálhatok önmagamhoz. Eddig tévelyegtem az útvesztőben. "

M. Olga


"A nyaralás alatt elolvastam a Táplálkozás-navigátor c. könyvedet. Nagyon tetszett. Szeretném elérni, hogy egészséges legyek, és a testem, a lelkem rendben, harmóniában legyen, boldog legyek, és amennyire lehetséges, érezzem jól magamat ab bőrömben. Örülök, hogy rád találtam. Nagyon sokat segítettek a tanácsaid, a könyved. Kezdem magam egyre jobban érezni."

F. Ildikó


"A könyv nagyon sokat segített nekem! Sokrétű információkat tartalmaz, érthető, de nem szájbarágós. Kapaszkodó a mindennapokhoz. Segít, de meghagyja az önállóságot. Várom a folytatást! "

K. Anikó


"Nagyon szeretem a cikkeidet, örülök, hogy rád találtam a neten. Megrendeltem a könyvedet, amit egyszerűen nem tudtam letenni, és olyan erővel hatott rám a felismerés (az olvasás hatására) szinte "szárnyaltam" a gondolataimmal együtt. Most éppen igyekszem hasznosítani amiket írtál, ma készülök az Ételtérkép segítségével heti menüt készíteni a családomnak. Nagyon tetszenek a receptek, örülök, hogy ilyen "emberközeliek" az ötleteid és nem valami extra hozzávalók kellenek a főzéshez!"

T-né Erzsike


"Megérkezett a könyv, el is olvastam. Remek könyv, jól összeszedett, de leginkább a receptek egyszerűsége és az Ételtérkép ragadott meg, biztos, hogy használni fogom. A nyári szünet mindig feladja a leckét főzésileg. Gratulálok és köszönöm!"

K. Ágnes 


"A könyv hatására már sikerült leadnom 12 kilót, de még bőven van dolgom. Nagyon jó a blog is.”

R. Anikó


A Special Plannerről   


írták

"Az idei évben kezdtem használni a Special Plannert, és nagyon megszerettem, ezért is döntöttem úgy, hogy a jövő évben is használni szeretném"

H.P. Marina

"Nálam van a tervező! Már most látom, milyen remek dolog ez, hasznos lesz és örömmel fogom hasznáni."

B. Ibolya

"Imádom a Special Plannert! Végre egy helyen átlátom az egész életem! A legjobb, hogy nem csak a napi feladataimban van haladás, hanem a hosszú távú céljaimat is nyomon tudom követni a segítségével. A hét kérdése kiváló az önismerethez."


K. Éva

"Minden igényt kielégítő (még az enyémet is), nagyon átgondolt, színvonalas, tényleg sokat segít a rendszerezésbe. Szívből gratulálok hozzá. Kívánok Önnek nagyon sok pozitív visszajelzést elégedett ügyfeleitől, akikhez én is csatlakozom."


B-né

"Remek a blogod, nagyon szeretem, annak ellenére, hogy még nem válaszoltam eddig semmit. Nem nyomulós, de információgazdag. Kiérződik belőle a segíteni akarás, tartalmas, annak a számára is, aki nem akar jelenleg különösebben belefektetni, megadja a kezdőlökést, és ez nagyszerű dolog."


Lilian

"Nagyon örülök, hogy rátaláltam a bejegyzéseidre! Érződik soraidból, hogy szívből csinálod és nagyon felkészült vagy."


K-né Marika

"Sok hasznos dolgot olvasok a blogodon. Egyre több dolgot átveszek az új életformából, 6 kg-ot fogytam. Ezzel az étkezési formával érzem jól magam a bőrömben. Továbbra is böngészem az írásaidat és tanulok tovább."


Ági

"Azért csatlakoztam az írásaidhoz, mert nekem is hasonló problémáim vannak. Sok műtéten keresztül estem már életem során, és mióta az eszemet tudom, mindig is súlyproblémáim voltak. Sok információt átvettem már a blogodon olvasottakból. Nekem beváltak az általad javasoltak, és a férjemen is szeretnék segíteni." 


Vera


"Köszönöm, hogy rendszerezted azt a sok tapasztalati tudást, amit csak a megtett úton lehet megszerezni. Azt hogy velünk, az úton lévőkkel megosztod."

 G. Rozália

"Megtetszett az őszinteség, a kedvesség, ahogy írsz, meg érdekesnek találom, hogy egyszerűen írod amivel én már kb. 40 éve küzdök. Kíváncsivá tettél." 


F-né

"Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat, sokat segítettél vele. Eddig sikerült 6,5 kg-ot leadni, és jól érzem magam. Így adtál erőt, hogy folytassam, ami nem is nagyon nehéz. Bármit tudsz még segíteni, szívesen fogadom." 


Magdi

"Köszönöm a tanácsaid. Annyi a változás, hogy teltségérzet nélkül lakom jól, nem kívánom a bolti nasit, jól elvagyok nélküle. Nem tudom már elképzelni, hogy úgy egyek, mint eddig. Rájöttem, hogy szeretem a zöldséget.." 


Edit

"Nagyon örülök, hogy Rád találtam! Végre, végrevégrevégre.... Valaki, aki tisztába rakott mindent a fejemben. Egyszerű, érthető, "hihető" tolmácsolásban. Én is összeolvastam már mindenfélét, próbáltam is sokfélét, de a Te általad javasolt út tűnik a legtisztább útnak."


I. Gabriella

"Örömmel követem blogodat és elolvastam a Táplálkozás-navigátor könyvedet is" Azért kezdtem bele, mert nem csak szeretnék hosszú egészséges életet magamnak és a családomnak, hanem mert 47 évesen már egyre több problémám akadt, ezért szükségem volt egy életmód váltásra."


Lívia


"Félig-meddig szakmabeli vagyok, hamar rálátok, hogy ki az, aki ért is valamelyest a témához. Benned, Mariann pont a komolyságot és a hitelességed fogott meg."

 


Az Emésztőrendszeri útikalauzról  


írták

"Egész más megközelítésben mutatod be, hogyan is kezdjen bele az ember az életmódváltásba, fogyásba."

Z. Éva

"Szeretném megosztani egy kis örömömet, az eddig legjobb vérképet kaptam. De még jobb hír, hogy az alulműködő pajzsmirigy értékem 9,5-ről 4,3-ra csökkent."

K.A.

"Nagyon tetszik a munkáid hangvétele, az írott szövegben is és a hanganyagban is. Természetes a beszéded, érthető megfogalmazás. Nem azt a lehengerlő, "vedd meg, mert ez az egyedül üdvözítő" stílust képviseled, és ez nagyon jó és hiteles! Nagyon gazdag anyagot nyújtottál. A segédletek nagyon jók. Rengeteg információt megtudtam a táplálékokról. Nagyon tetszett a gyakorlatiasságod sok témában. Azt vettem észre, hogy egyre többször mesélem a családomnak a hallottakat. Volt olyan rész, amit többször is meghallgattam, kinyomtattam a segédleteket. Már ajánlottam másoknak a tanfolyamot, remélem, eljutnak hozzád!


Z-né Marika

"Hálásan köszönöm a tudásod, melyet átadsz. Ez a mai világban kincs. Nagyon szimpatikus vagy, árad belőled a jóság, az emberek szeretete. Őszintén megmondom, amikor megláttam a képedet, akkor elhatároztam Te benned bízom és változtatok a táplálkozásomon."


Z. Éva

"Én már megvettem a Táplálkozás-navigátor könyvedet, valamint a hat hetes Emésztőrendszeri útikalauz című online tanfolyamodat is, mindegyik nagyon hasznos volt. Köszönöm."


Gizella

"Nagyon szépen köszönöm a sok információt, nagyon sokat tanultam, és értettem meg. Még egyszer-kétszer, vagy többször meghallgatom az elmondottakat, és ha valamit nem értek, feltétlenül jelentkezem. Addig is nagyon köszönöm."


Anna

"Nagyon köszönöm a leveleket, a sok-sok hasznos információt! Évek óta keresem egészségügyi bajaim okát, jó volt írásaidban integrált rendszerben látni a tudományos tényeket és összefüggéseket. A mozaik darabkák többsége megvolt, de most, írásaidat olvasva állt össze a kép."


J. Judit


"Nagyon szépen köszönöm, hogy a kérésemre, ill. a felvetett kérdésemre válaszoltál. A leírt javaslataid alapján fogom összeállítani az étrendemet. Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást.” 

Inci


Az ÉN-tréningről


írták

"Örömmel vártam a leveleket, egyszerűen jobban indult a napom! Az apró lépésekből sokat meg is tartok!

K. Ildikó

"Nem gondoltam, hogy az apróságok is ilyan nagy pozitív változásokat eredményeznek. De működik!"

N. Mónika.

"Nagyon tetszett az ÉN-tréning. Meg fogom ismételni a 31 apró tettet a következő hónapban.."


Lili

"Szeretném megköszönni a 31 napos programodat. Csuda klassz volt. Annyira a mindennapjaim részét képezték a Tőled kapott apró feladatok, hogy rossz érzés arra gondolni, hogy holnaptól már nincs.

Többször végig fogom csinálni a feladatokat, hogy szokjam és amennyit csak lehet beépítsek tartósan az életembe. Teljesnek érzem a Tőled kapott " én időm" gyakorlati megvalósítását. Örülök, hogy tovább tanulhatok tőled az emésztőrendszeri útikalauz tanfolyamon is."


Rezgő Anita

"Nagyon szépen köszönöm a sok információt, nagyon sokat tanultam, és értettem meg. Még egyszer-kétszer, vagy többször meghallgatom az elmondottakat, és ha valamit nem értek, feltétlenül jelentkezem. Addig is nagyon köszönöm."


Anna

"Az írásaid nagyon tetszenek, sok fontos információ van bennük érhetően, nagyon részletesen kibontva."


K-né T.I.

" Ahogy el kezdtem olvasni az írásod, azt éreztem, leírtad az én gondolataimat, gondjaimat, panaszaimat, terveimet, céljaimat." 


H. Katalin

" Te egy nagyon alapos és aranyos hölgy vagy! Köszönöm a jó tanácsaidat. Büszke vagyok, hogy kapcsolatban vagyok Veled. Követek mindent, amit tanácsolsz, és amit leírsz. Nagyon inspirál a lelkesedésed. Köszönöm Neked!" 


D. Andrásné

"Köszönöm a gyors válaszod! További bizalmat ébreszt, hogy odafigyelsz a követőidre, köszönöm! Napok óta "falom" a küldeményeidet. Jegyzetelek, nyomtatok és kiselőadásokat tartok a Páromnak."


K. Ildikó


"Köszönöm, hogy figyelsz rám, és nem engedted el a kezem."

ÁgotaA Személyre Szabott Étkezés Kialakítása

Komplex Megvalósító Programról

írták

"Sokat jelent és jelentett nekem, hogy elvégeztem a személyre szabott étkezés kurzusodat. Másképpen étkezek és figyelek az étkezésemre azóta és köszönettel kijelenthetem, hogy nem csak én, hanem a környezetem is figyel olyan dolgokra, amikre korábban nem és sokkal jobban érezzük magunkat."

Krisztina

"Jól felépített program amitől kicsit féltem, de egyáltalán nem volt nehéz. Persze, kellett az eltökéltségem, de a segédanyagok, főleg a mintaétrendek és a receptek nagyon sokat segítettek. Örülök, hogy megcsináltam. Az eredmény: 8 kg mínusz, és mindig energikus vagyok. Köszönöm!"

K. Anikó

"Eddigi életem egyik meghatározó tapasztalása a veled való megismerkedésem. Egy barátnőm ajánlotta a könyved, majd ezt olvasva jelentkeztem a táplálkozás mentor programodra. Én nem fogyni szerettem volna, hanem egy évek óta fennálló betegségemre (endometriózis) kerestem a gyógyulás kulcsát. Mivel te ebből a betegségből meggyógyultál, ez hatalmas erőt adott nekem ahhoz, hogy én is elinduljak ezen az úton. 2019. szeptemberében álltam át teljesen egy új étrendre, amelynek az alapja a te általad javasoltak,és egy új életmódra is. Azóta rengeteg csodát élek meg, a testem folyamatosan átalakul kívül-belül, sokkal több az energiám, jól alszom, szép, kisimult a bőröm, az immunrendszerem erős. Egy hőkamerás vizsgálat alapján pedig jól láthatóan szívódnak fel, egyre kisebbek az endometriózisos pontok!!!:) :). Hálás vagyok, hogy megalkottad nekünk ezt a mentori programot, a heti tananyagok hasznosak, feldolgozhatóak, és nagy segítség volt, hogy folyamatosan kérdezhettem,és te azonnal reagáltál. Nagyon szeretem a blogbejegyzéseidet, amik az aktuális időszakhoz, témákhoz kapcsolódnak, onnan is rengeteg tanácsot, receptet építek be a saját táplálkozásomba. Élvezem veled ezt az utazást az EGÉSZSÉGEM felé, a kezdeti merevségem mára már sokat lazult, merek jobban hagyatkozni a testem visszajelzéseire, hogy mi a jó, és mi nem a számomra. Ez is egy folyamatos tanulás folyamat, aminek a kulcsa szerintem az önelfogadás és önszeretet, valamint a kitartás és hit a gyógyulásban. Mindenkinek ezt kívánom!"


Sipos Ágota

"Nagyon köszönöm váratlanul gyors és kimerítő válaszodat! Nagyon jól esett. Külön köszönöm a bölcsességed, ahogy jó érzékkel épp azt erősítetted meg, vagy emelted ki, amit magam is tudok, de jó volt újra hallani. A tippeket is nagyon köszönöm. Újra olvasva próbálom majd - magam felé is megértő szeretettel, ahogy javasoltad - szép lassan bevezetni mind! Légy áldott a munkádban, életedben." 


H.

" Magam is meglepődöm a saját reakciómtól, de nagyobb erőt érzek a segítségtől. Nagyon tetszik a leszokási metódusod, megpróbálom! Nagyon hálás vagyok útmutatásaidért. Köszönöm." 


Kati

" Köszönöm szépen a hasznos és alátámasztott anyagokat, tanácsokat." 


K. Zsuzsanna

" Ahogy el kezdtem olvasni az írásod, azt éreztem, leírtad az én gondolataimat, gondjaimat, panaszaimat, terveimet, céljaimat." 


H. Katalin

"Annak a korosztálynak a nyelvén szólsz, ahová még én is tartozom. Emberközeliek a történeteid. Tudományosan megalapozottak mégis érthetőek a válaszaid, leírásaid az adott témában. És ezek számomra a legfontosabbak." 


Sz. Hajnalka