Kategóriák
Egészséges táplálkozás

Nincs elég energiád? EZ-víz a megoldás!

Ma, a Víz Világnapján nem a víz fontosságáról, és az ivóvízkészletek veszélyeztetettségéről írok, hanem egy vízzel kapcsolatos érdekességet osztok meg veled röviden.

Mielőtt belekezdenék, tájékoztatásul annyi, hogy az EZ-víz, amiről írok, nem azonos a PI-vízzel, amit „EZ víz” mottóval reklámoznak.

Csoda vagy képtelenség?

Gerald Pollack professzor fedezte fel az Exclusion Zone Watert, vagyis az EZ-vizet. A tudományos világ vitatja az állításait, miszerint ez a víz molekuláris konfigurációjának olyan fajtája (hatszögletű víz), amely alapvető fontosságú az élet és az egészség szempontjából.

A professzor szerint ez a sejtjeinkben található víz teljesen más, mint a természetben található H2O. Ez a zseléállagú víz a folyékony, légnemű és szilárd víz halmazállapotok után a negyedik vízforma. Amikor iszol, az általad elfogyasztott vizet felveszik a sejtjeid, és a szervezetedben testazonos vízzé, EZ-vízzé alakul.

Ha a sejtek nem tartalmaznak elegendő EZ-vizet, kiszáradnak, ami működési zavarukat idézi elő. A parányi sejtszervecskéidnek, a mitokondriumoknak, amelyek a sejtjeid energiaellátásáért felelősek, ilyen EZ-vízre van szüksége az optimális működéshez.

Hogyan juttathatsz a szervezetedbe EZ-vizet?

A természetes forrásvíz, a zöldségek és a gyümölcsök nedve kiváló természetes forrásai az EZ-víznek. Ezen kívül, ha a nem szűrt napfényen tartózkodsz, a szervezeted is előállítja. Nyáron mindennap legalább egy óra a friss levegőn naptej és napszemüveg nélkül, télen pedig a fényterápiás kezelés hatására termelődő EZ-víz erősíti a mitokondriumokat.

A meditálás, és a hangterápia során szintén több EZ-víz keletkezik a sejtekben, ami hozzájárul a mitokondriumok jobb működéséhez. Ilyen hatással van a tengerben való úszás, vagy ha mezítláb jársz a földön.

Állítólag, ha a vizet erőteljesen összerázod, vagy némi zsírral elkevered, szintén EZ-víz keletkezik. Amikor ugrálsz, ugyanez a folyamat zajlik le a szervezetedben is.

Ártani nem árt….

A tudósok jelentős része legyint minderre, de ha jól belegondolunk, számtalan, mára kétségbevonhatatlan tényt ugyanilyen kétkedve fogadtak. A jövő majd eldönti az elmélet sorsát, mindenesetre akár hiszünk az EZ-vízben, akár nem, a forrásvíz, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, a meditáció, a szabadban tartózkodás, az ugrálás csak a javunkat szolgálja.

Ha mindettől energikusak leszünk, lehet, hogy mégiscsak örültek a mitokondriumaink – EZ-víztől függetlenül. 🙂

További „vizes” cikk a Mit (ne) igyál a végleges fogyás érdekében?, kattints és olvasd el!

♥♥♥

Ha úgy gondolod, hogy ez a cikk értékes az egészséged és a vitalitásod szempontjából, segítsd azt terjeszteni, megosztva másokkal. Kattints a közösségi média gombokra!

Fontos számomra a véleményed, ezért bátran írj hozzászólást!

Szeretettel:

Mariann

Fotó: Aaron Burden/Unsplash

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük