Kategóriák
Egészséges táplálkozás

Csokitorta sütés nélkül

Az egészséges táplálkozás témájú weboldalakon igenis helye van az édességeknek!

Hogy ezt bebizonyítsam, ma egy csokitorta receptjét hoztam neked.

Az egyik tanárom, Bartha Ákos mondta, hogy a „rosszat mindig valami jóval együk”. Ezt a tanácsot igyekszem betartani, és ha valamilyen okból olyasmit fogyasztok, amiről jól tudom, hogy nem a legideálisabb a szervezetem számára, mindig ellensúlyozom.

Nem tilos az édesség!

Az édességek, desszertek teljes elhagyása szerintem lehetetlen kihívás az egészséges táplálkozásra térők számára.

Szerencsére nem kell lemondani róluk. Elegendő, ha csupán erősen korlátozod az elfogyasztott mennyiséget, vagy ha valamilyen más módon tekintesz az édességekre.

Egy-egy kocka jó minőségű, magas kakaó- és kakaóvaj tartalmú étcsoki kimondottan jó hatású lehet, már persze, ha a kakaó nem tiltólistás számodra.

Jó ha tudod ugyanis, hogy autoimmun betegségeknél, pajzsmirigy-problémáknál a kakaó, csokoládé mellőzendő.

Csokitorta sütés nélkül

Olvastad már rólam, hogy amíg rá nem jöttem, hogy a szervezetem egyedi működése alapján személyre kell szabni a táplálkozásomat, rengeteg táplálkozási irányzatot kipróbáltam.

Többek között voltam nyers evő is. Noha végül nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez sem az én utam, ez az időszak is hasznos volt az életemben.

Eközben is rengeteget tanultam az élelmiszerekről, a szervezet biokémiájáról, a saját egyedi működésemről.

Külön bónusz, hogy jó néhány fogás, ételkészítési mód lett családi kedvenc. Azóta is bizton állítom, hogy a például a nyers desszertek a legfinomabb édességek.

A letölthető recept is egy abszolút favorit, a nyers csokitorta elkészítésének leírását tartalmazza.

Egészséges, könnyű, gyors – mi kell még?

Miért jók a nyers desszertek?

A nyers desszertek abszolút megfelelnek annak a kívánalomnak, hogy a rosszat valami jóvá varázsolják.

Egyrészt csupa olyan hozzávalókat tartalmaznak, amelyek tele vannak tápanyaggal.

Másrészt, éppen ezért, egyszerűen képtelenség belőlük túl sokat enni. Szinte nem is édességek, desszertek, hanem önálló, tápláló fogások.

Számomra plusz, hogy nem gej tömények, nem túl édesek.

Többnyire könnyen és gyorsan elkészíthetők, bár, mint mindent, azért ezeket is túl lehet spilázni. Nekem erre nincs sem időm, sem kedvem, úgyhogy nem variálom túl, a bonyolultabb recepteket egyszerűsíteni szoktam.

Nagyon szeretem a nyers desszerteknél, hogy gyönyörűen lehet dekorálni őket. Sajnos ez a letölthető recepthez készített képeken nem látszik. 🙂

Bevallom, az elmúlt években nem fordítottam figyelmet arra, hogy fotózzam az általam elkészített fogásokat, ez abszolút új tevékenység nálam, és még csak most tanulom.

Azon kívül, hogy nulla tudásom van a perspektívákról és egyebekről, szerintem a telefonom sem a legalkalmasabb a tetszetősebb fotók készítéséhez.

Ígérem, ezen mihamarabb változtatni fogok, már egy idő óta szerepel a terveim között, hogy ilyen irányban is képezzem magam, de a végső lökést ennek a szerencsétlen tortának a fotója adta.

Igen, látom a hiányosságait, de hidd el, az ízéből nem von le semmit a készítője ügyetlensége! Próbáld ki!

És persze írd meg róla véleményed! A recept letöltéséhez kattints ide! 

Szeretettel:

Mariann

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük