Kategóriák
Egészséges életmód

Ezeket az ételeket kerülje el fogszabályozó estén!

A fogszabályozó fantasztikusan alkalmas a fogak igazítására, kiegyenesítésére, azonban sajnos vannak bizonyos ételek, amelyeket el kell kerülni, ha fogszabályozót visel.

Vannak bizonyos ételek, amelyek beszorulhatnak a fogszabályozó közé, károsítva akár a fogszabályozót, akár a fogakat. Bár frusztráló lehet, hosszú távon minden bizonnyal megéri elkerülni ezeket az ételeket néhány hónapig.

Fogszabályozó esetén kerüld el

Rágós vagy ragacsos ételek

Az első típusú élelmiszerek, amelyeket el kell kerülni, bármi, ami rágós vagy ragadós, például édességek, karamellák, rágógumi vagy rostos húsok.

Ha sok rágást igénylő ételeket fogyaszt, a váz meglazításával károsíthatja a fogszabályozót. Ezek az ételek nagyobb valószínűséggel beragadhatnak a fogszabályozóba, így nehezebb eltávolítani őket.

Ez problémákat okozhat a fogszabályozóval, vagy hosszú ideig a fogakban maradhat az étel, ami rossz lehelethez és baktériumok kialakulásához vezethet, ami végül fogszuvasodást okozhat.

Tehát mindent összevetve, az egyik legfontosabb étel, amelyet kerülni kell a fogszabályozóval, azok, amelyek rágósak vagy ragadósak!

Ropogós ételek

A fogszabályozóval kerülendő élelmiszerek másik csoportja a ropogós ételek. Bármit, például pattogatott kukoricát, chipset, dióféléket, magvakat, szárított gyümölcsöket, és granolákat kerülni kell, ha fogszabályozója van, mert ezek az ételek ismét hajlamosak problémát okozni a fogszabályozó esetén, és beszorulnak a fogszabályzó bracettjei és a fogak közé.

Ételek, amelyekbe nehéz beleharapni

A fogszabályozóval kerülendő élelmiszerek másik kategóriája határozottan olyan, amelybe nehéz beleharapni.

Az olyan ételeket, mint a főtt kukorica, a jég, a kemény édességek vagy az alma, amit nemcsak nehéz rágni, ha fogszabályozója van, hanem azok az ételek is, amelyekbe nehéz harapni, nagy valószínűséggel valamilyen módon károsítják a fogszabályozót.

Ha rendszeresen eszik kemény ételeket fogszabályozóval, vagy akár csak egyszer, akkor valószínű, hogy meg kell majd látogatnia fogorvosát.

Tehát, mielőtt megeszik valamit, mérje fel, hogy könnyű-e beleharapni, és hozza meg az okos döntést, még akkor is, ha ez a kedvenc étele!

Fogszabályozó tudnivalók

A fogszabályozóval kerülendő fő ételek bármi, ami rágós, ragacsos, ropogós vagy nehezen harapható, mivel ezek az ételek nemcsak nagyobb valószínűséggel ragadnak be a fogszabályozó közé, és nehezen távolíthatók el, hanem nagyobb valószínűséggel károsítják magukat a fogszabályozókat, ami kényelmetlen fogorvosi utakat és felesleges költségeket eredményez!

Néhány évig kerülje el ezeket az ételeket, hogy segítsen elérni az egészséges mosolyt, amelyre büszke lehet.

Ha Ön is szeretne tökéletes mosolyt, sohasem késő a fogszabályozásba belekezdeni. A Móricz Dental Fogászatán többféle fogszabályozási lehetőség közül is választhat, amellyel új mosolyt varázsolnak Önnek.

Kérjen időpontot rendelőjükbe az alábbi linken: fogszabályozás tudnivalók!

A cikk szerzője a moriczdental.hu

A főkép a szerző illusztrációja (portrait-smiley-teenage-girl-with-braces.jpg)

 

0 Shares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük