Blog bejegyzések

Így gyógyítsd meg bélrendszered antibiotikum kúra esetén

Nem fogom szidni az antibiotikumokat, hiszen felfedezésük óta* súlyos és életveszélyes betegségekben szenvedő milliók életét mentették meg velük. Az antibiotikumok gyógyszerek.

A legnagyobb baj velük az, hogy alkalmazásukkal túllőttünk a célon: gyakran indokolatlanul használjuk őket. Előfordul azonban, hogy valóban szükség van rájuk.

Azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy az antibiotikumoknak számos mellékhatása van. Sulykolják is a reklámok, hogy antibiotikum kúra esetén probiotikumokra is szükségünk van.

O.K., de mit tehetsz még annak érdekében, hogy ellensúlyozd az antibiotikumok gyomor- és bélrendszeredre gyakorolt káros hatását?

Költségtakarékos tippek az egészséges táplálkozás kialakításához

Az egészséges táplálkozást célba vevő újévi fogadalmak gyakran ott buknak el, hogy sokan úgy érzik, az egészséges táplálkozás drága, bonyolult, unalmas és időigényes. Pedig lehet ezt költségtakarékosan és egyszerűen is csinálni!

Legtöbben azt hiszik, hogy az egészséges táplálkozáshoz a bio, egzotikus, alternatív hozzávalókon, a megszokottól eltérő ételkészítési módszereken, a grillcsirke+jégsaláta kombó unalmán és az ahány családtag, annyifelé főzésen keresztül vezet az út. Nem csoda, hogy ha így vág bele valaki, könnyen feladja az elhatározását.

Rendhagyó karácsonyi ajándék

Az évnek ez az időszaka mindig egy kicsit (nagyon) őrült.
Ajándékvásárlás, takarítás, lakásdíszítés, főzés, családtagok látogatása…
Ezért egy rövid izomrelaxációs gyakorlatot küldök rendhagyó karácsonyi ajándék gyanánt.
Adj magadnak néhány perc pihenőt, és hallgasd meg ezt a rövid felvételt (mindössze 6 perc)!

Élvezd a békét és a felfrissülést a következő etap előtt!

Békés, áldott karácsonyt kívánok Neked, és mindazoknak, akik fontosak számodra!

Szeretettel:

Mariann

 

Tudatos táplálkozás karácsonykor? Lehetséges egyáltalán?

Eljött az év utolsó hónapja. A tudatosan táplálkozók a nyaraláson kívül most vannak a legnehezebb helyzetben.

A decemberhez hozzá tartoznak a fahéj illatú, habos-kekszes kávécsodák, a finomságokat rejtő mikuláscsomagok, a munkahelyi évzáró partik, a korlátlan bendőt feltételező karácsonyi családi trakták, és persze a szilveszteri kajadömping is.

Még ha nyaraláskor ki is tartottál az egészséges étkezési szokásaid mellett, most több frontos támadást kell legyőznöd.

Egészséges táplálkozás és emésztőrendszeri galibák?

Te ismersz olyan embert, akinek nincsenek emésztőrendszeri problémái? Én nem nagyon. Az emésztőrendszeri panaszok nem kímélik még a tudatos egészségesen táplálkozókat sem.

Alig találni olyan embert, aki ne küzdene valamilyen emésztőrendszeri problémával. Legtöbben azt hiszik, hogy a kellemetlen panaszokkal – mint amilyen például a reflux, a puffadás, hasfájás, székrekedés, hasmenés, a különböző bélbetegségek, bőrproblémák – életük végéig együtt kell élniük.

Vannak, akik mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy megszabaduljanak ezektől a gondoktól. Mások csak legyintenek, és nem is gondolják, hogy a testi, lelki, mentális jóllétük szempontjából milyen meghatározó az emésztőrendszerük állapota.